blog vakantie checklist

Vakantie checklist: heb je hier nog aan gedacht?

De grote vakantie is ingezet. De temperaturen stijgen stilletjes boven de 25°. Perfect om er op uit te trekken! Of je nu op vakantie gaat in eigen land, of juist ver buiten de landsgrenzen: wij willen dat je zorgeloos digitaal kan zijn. Daarom vind je hieronder alles om je reis zo comfortabel mogelijk te maken. Heb jij alles al op je vakantie checklist staan?

Volgens mij moesten wij naar links...

Ga je met de auto op vakantie? Dan ben je vast blij dat je niet meer met een muffe landkaart moet werken. Ook de GPS van je wagen wordt alsmaar minder gebruikt. Tegenwoordig vertrouwen we op mobiele apps om ons de weg te wijzen.

Daarvoor geldt: veiligheid voorop! Het is belangrijk om een goede smartphone houder te hebben. Zo kan je veilig de weg volgen terwijl je je ook op de baan kan concentreren. Er bestaan enorm veel modellen: voor ieder toestel, maar ook voor diverse auto’s. Op de ruit, in je middenconsole, of op je ventilator? Tegenwoordig kan je overal je smartphone plaatsen.

Een vereiste om een app te gebruiken is natuurlijk toegang tot het internet Helaas is dat niet op elke locatie even vanzelfsprekend. En al zeker niet in een rijdende auto.

De oplossing? Een mobiele WiFi hotspot (ook wel MiFi genoemd)! Geen paniek. Het klinkt complexer dan het is. Eigenlijk zijn dit een soort van mini-modems waarin je een datakaartje kan steken. Daarna gaat deze modem zorgen voor een klein wifi-netwerk. Zo kun jij overal op het internet surfen (zelfs in de auto) via een stabiele internetverbinding!

Zijn we er al?!

Hoe graag je ze ook hebt, de bengels op de achterbank van je auto kunnen soms vermoeiend zijn. Maak een autorit leuker voor hen met een film op de tablet. Hiervoor zorg je best voor degelijke auto-steunen in je wagen. Zo blijft je toestel veilig en bespaard van eventuele ongelukjes. Er bestaan ook verschillende soorten hoezen om je toestel beter te beschermen bij valschade. Voor het scherm heb je dan weer diverse screen protectors. Psst… wist je dat wij je screen protector kunnen zetten via onze interne technische dienst? Vraag ernaar in je vertrouwde AUVA-winkel.

De laatste streepjes wegen het zwaarst

Oeps, je hebt aan alles gedacht.. behalve om je toestel op te laden. Geen nood! De meeste wagens hebben ondertussen een speciale USB-ingang. Heeft jouw wagen nog een goede, oude sigarettenaansteker? Dan is het zeker de moeite waard te investeren in een tussenstuk naar USB. Er zijn er verschillende op de markt naargelang je liever een USB of mini-USB uitgang wilt. Door zo’n tussenstuk heb je weer een extra aansluiting om je toestellen te laden terwijl je rijd. 

Ben je op vakantie met het vliegtuig? Dan is een oplossing de powerbank. Een powerbank is eigenlijk een soort 2e batterij die je overal mee kan nemen. Sluit hem aan op je toestel en zie de streepjes van je batterij de lucht in gaan. Het voordeel is dat hij compact en licht is; ideaal voor in de handbagage.

Ook kan je een powerbank meenemen tijdens je reis. Op het strand, in de bos,… nergens meer een platte batterij. Trek je er voor meerdere dagen op uit? Dan is het slim om een powerbank op zonne energie te nemen. In tegenstelling tot een gewone powerbank, heeft deze kleine zonnepanelen. Hierdoor laadt hij zichzelf op zonder stroom. Handig voor tijdens het kamperen of op een festival! Ze zijn tevens schok- en waterbestendig. Perfect voor de meer avontuurlijke vakantiegangers.

Je vind al onze producten terug in onze webshop en in je vertrouwde AUVA-winkel. Heb je vragen of nood aan advies? Contacteer ons of kom langs, wij helpen je graag verder!