herman vakexpert header

AUVA vakexpert Herman

Als een van de hoekstenen van AUVA zorgt hij voor het dagelijkse reilen en zeilen in de winkels. Auva vakexpert Herman stond 15 jaar in Houthalen maar heeft nu als Retail Manager zijn uitvalsbasis in Zonhoven. Wij zijn benieuwd wat hij te vertellen heeft na zijn 22(!) dienstjaren.

Het begon voor Herman allemaal na een Syntra-opleiding als computer technieker. “Mijn mama zaliger en papa hebben mij altijd gesteund in alles wat ik deed. Ook toen ik aangaf dat ik deze Syntra-opleiding wilde doen, stonden ze als één blok achter me. Dus ik ging ervoor en kwam uiteindelijk bij Eurosys terecht op leercontract. In diezelfde week heb ik ook mijn echtgenote ontmoet. Je zou bijna denken dat het zo moest zijn (lacht).”

“Doorheen deze 22 dienstjaren heb ik haar steeds aan mijn zijde gehad. Daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Want zeker in het begin moest ik nog mijn draai vinden op Eurosys. Eigenlijk was ik eerst een soort van winkelhulpje die allerhande taken kreeg toegewezen, in plaats van een computer technieker. Na verloop van tijd kreeg ik gelukkig meer vertrouwen van het team en rolde ik in de functie van een verkoper. Door dat contact met de klanten zag ik in dat verkoper me eigenlijk veel beter lag dan computer technieker.”

De eerste mijlpaal in Herman’s carrière kwam toen de winkelassistent van Houthalen ziek viel. “Op dat moment gaf Mark Lens me een kans. Ik werd verantwoordelijk voor de winkel in Houthalen. Voor die kans ben ik Mark Lens nog steeds erg dankbaar. Het was pittig in het begin maar ik heb enorm veel bijgeleerd.”

Uiteindelijk is Herman 15 (!) jaar winkelverantwoordelijke geweest in AUVA Houthalen. “Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan. Ik wil langs deze weg ook mijn klanten van vroeger bedanken voor al hun aankopen en vertrouwen dat ze me steeds hebben geschonken. Ik hoop ze nog vaak tegen het lijf te lopen in één van onze andere AUVA winkels.”

"Het was pittig in het begin maar ik heb enorm veel bijgeleerd.”

"Samen met het management het kader uitdenken was enorm fijn en uitdagend."

De volgende mijlpaal voor Herman kwam toen Raf Coomans de Eurosys winkels ging overnemen van Mark Lens. Het huidige AUVA werd geboren. “Ik had een instant klik met Raf en hij bood me een job aan in het management. In deze job zou ik helpen AUVA, en alle winkels, te leiden. AUVA begeleiden was een hele aanpassing van mijn vorige functie. Maar Raf heeft me vanaf dag één 100% vertrouwd en gesteund. Hij leerde me het hoe en wat van management. Daarnaast kreeg ik van hem veel vrijheid om de functie zelf in te vullen. Ook volgde ik verschillende bijscholingen om zo veel mogelijk kennis te vergaren voor deze nieuwe job.“

Momenteel is Herman deel van de AUVA stuurgroep die waakt over de visie en de richting die het bedrijf uitgaat. ”Bij Eurosys was er al een bestaande structuur maar bij AUVA kon ik zelf een structuur opzetten. Samen met het management dit kader uitdenken was enorm fijn en uitdagend.”

Daarbuiten bewaakt Herman de dagelijkse werking van de AUVA-winkels. “Elke dag kom ik in contact met ons personeel. Daarom hecht ik veel belang aan een onderlinge familiaire sfeer. Ondanks dat ik de titel manager heb, wil ik niet dat dit de relatie beïnvloedt met de werknemers. Ze moeten bij mij terecht kunnen met ieder probleem of vraag. Dat werkt niet als je als manager in een ivoren toren zit. Daarom meng ik me steeds onder de verkopers en zorg dat ik die contacten ook goed onderhoud.”

Na deze tocht in het verleden is het tijd om te kijken naar de toekomst. “Corona, crisis,… AUVA heeft zich altijd staande kunnen houden en daar ben ik trots op. Ik wil onze plek in de economie echt versterken zodat we kunnen uitgroeien naar een stabiele vakhandelaar. Hiervoor wil ik nog meer inzetten op onze dienstverlening. Zo kunnen we nog meer het verschil maken met onze concullega’s.”

AUVragenvuur

Beschrijf jezelf in 4 woorden: sociaal, loyaal, betrouwbaar en positief.

Heb je nog grote passies/hobby’s buiten de werkuren? Reizen met het gezin vind ik heerlijk. Ook vind je me vaak op de voetbaltribune: als voetbalfan van KRC Genk én bij mijn lokale voetbalploeg als afgevaardigde.

Welk digitaal toestel staat er op jouw wishlist? Omdat ik graag loop, zou ik wel een Garmin Forerunner 955 LTE willen!

Wil je ook een AUVA vakexpert worden?