6 Tips voor het onderhouden van je toestel

De lente is begonnen en dat betekent maar één ding: tijd voor de lenteschoonmaak! Het is niet alleen belangrijk om je huis en tuin lenteproof te maken, maar ook je computer, tablet, smartphone en andere elektronische apparaten kunnen wel wat opfrissing gebruiken. Gelukkig is een lenteschoonmaak helemaal niet zo’n gedoe als je zou denken. Met een paar handige tips ben je er zo vanaf! 


Wil je weten hoe je jouw computer, laptop, tablet of smartphone een verfrissende boost kan geven? Wij hebben enkele handige tips voor je om de lenteschoonmaak door te voeren naar al je toestellen.

1. Verwijder onnodige bestanden

Heb je last van een trage opstart van je toestel? Duurt het te lang voordat een webpagina geladen is? Dan is het hoog tijd voor een onderhoudsbeurt! Kom gerust langs in één van onze vestigingen bij jou in de buurt, wij staan klaar om je verder te helpen. Of je kan zelf aan de slag gaan thuis! Verwijder bijvoorbeeld oude bestanden uit je download map of prullenbak en verwijder programma’s die je niet meer gebruikt. Zo kan je al heel wat ruimte vrijmaken en zal je toestel weer veel vlotter werken.

2. Maak gebruik van een antivirus

Een grondige schoonmaakbeurt van je toestel is niet compleet zonder een viruscontrole. Op die manier kan je er zeker van zijn dat er op dat moment geen ongewenste indringers op je toestel staan. Het is dan ook ten zeerste aanbevolen om een antivirusprogramma te installeren op al je toestellen. Zo kan je met een gerust hart surfen en werken zonder bang te zijn voor eventuele dreigingen van buitenaf. 

3. Programma's updaten

Controleer regelmatig of al je programma’s up-to-date zijn. Dit is van groot belang omdat updates ervoor zorgen dat programma’s extra beveiligd zijn, fouten worden hersteld en nieuwe functies worden geïntroduceerd. Niet alleen de programma’s zelf zijn belangrijk, maar het is ook belangrijk om de software up-to-date te houden en zo te beschermen tegen eventuele virussen. 

4. Externe drive of externe harde schijf

Maak gebruik van een externe opslagplaats om je bestanden te bewaren. Door je bestanden op een externe server op te slaan, hoef je ze niet allemaal op je computer te bewaren. Dit heeft verschillende voordelen. Zo zal je computer niet vertragen omdat er minder bestanden op staan, kan je bestanden makkelijk delen met collega’s en kan je van thuis uit werken. Bovendien heb je altijd een back-up van je bestanden, wat handig kan zijn als je toestel stuk zou gaan. 

5. Jaarlijks onderhoud

Het is verstandig om jaarlijks je auto te laten onderhouden, maar ook je multimedia verdient een jaarlijkse check-up. Hiervoor kan je in iedere lokale vestiging van Auva terecht en onze vakexperts zorgen ervoor dat jouw toestel snel weer in topconditie is. 

6. Fysieke schoonmaak

Last but not least, zorg dat je de fysieke schoonmaak niet vergeet over te slaan. Niet alleen de binnenkant van je toestellen is belangrijk, maar ook de buitenkant moet proper zijn. Door je toestellen regelmatig te gebruiken, worden ze vuil. Zorg er daarom voor dat je je scherm, muis, toetsenbord en andere apparatuur op regelmatige basis schoonmaakt. 

Ontdek een AUVA-winkel in je buurt