Wat is het verschil tussen WIFI, 4G(+) en 5G tablets?

Als je wil surfen op je tablet, dan kan dat op verschillende manieren. Je kan verbinding maken met een WI-FI netwerk, maar ook met mobiele netwerken zoals 4G(+) en 5G. Wat daar het voordeel van is? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat kan je met een WI-FI tablet?

Zoals de naam doet vermoeden kan je met een WI-FI tablet énkel verbinding maken met een WI-FI netwerk. Concreet betekent dit, dat je afhankelijk bent van plekken die zo’n netwerk aanbieden. 

Thuis kan je gemakkelijk via je eigen netwerk op het internet surfen. Onderweg ben je afhankelijk van openbare WI-FI netwerken. Deze openbare netwerken zijn er uiteraard niet overal en dat kan lastig zijn als je buitenshuis internet nodig hebt.

Wat kan je met een 4G(+) of 5G tablet?

Het grote verschil met een WI-FI tablet, is dat deze tablets ook een simkaartslot hebben. Hierin kan je een simkaart steken met internet abonnement. Doordat simkaarten kunnen connecteren met mobiele netwerken, ben je daarna niet meer afhankelijk van WI-FI netwerken en heb je altijd en overal toegang tot het internet. Ideaal voor onderweg dus! Zo kun je gemakkelijk switchen van een WI-FI naar een mobiel netwerk wanneer de situatie erom vraagt. 

Opgelet: een simkaart krijg je niet standaard bij je tablet. Die moet je aanvragen bij je provider, mogelijks tegen een meerprijs. Klanten van Telenet die beschikken over een One(Up) pakket kunnen een gratis datasimkaart aanvragen. Vraag ernaar in je AUVA winkel!

Wat is het verschil tussen 4G, 4G+ en 5G?

4G, 4G+ en 5G zijn allemaal voorbeelden van mobiele netwerken. Het enige verschil tussen deze netwerken is de snelheid. Met een 4G netwerk kan je snelheden halen tot 100 Mb/sec. Zijn broertje 4G+ is een tikkeltje sneller met zijn 225 Mb/sec. Het nieuwste mobiele netwerk is 5G. Deze netwerken zijn het allersnelste met hun snelheden van 10 Gb/sec. Helaas zijn deze 5G netwerken nog niet overal beschikbaar. Als een 5G tablet geen 5G netwerk kan vinden gaat het sowieso connecteren met een beschikbaar 4G(+) netwerk.

Waar die snelheid goed voor is? Hoe sneller het netwerk, hoe vlotter je kan surfen op het internet zonder haperingen. Niets is immers zo vervelend als een website of app die niet kan laden.

Niet zeker welke tablet iets voor jou is?

Onze AUVA vakexperts helpen je graag bij jouw keuze.