beveilig je bedrijf tegen inbraak 3 tips

Beveilig je huis tegen inbraak: 5 tips

De herfst is in het land. Het wordt steeds sneller donker. Hoog tijd om stil te staan bij je inbraakbeveiliging. Is je huis goed beveiligd tegen criminelen? Wij geven je graag enkele tips om inbraken te voorkomen.

Tip 1: Beveilig jezelf en kies voor een slim alarmsysteem

De meesten onder ons zijn wel vertrouwd met een alarmsysteem. Alarmsystemen bestaan doorgaans uit een bedieningspaneel, afstandsbedieningen en sensoren. Er bestaan verschillende soorten van deze sensoren. De meest voorkomende zijn deur- en raamsensoren en bewegingssensoren. Je plaatst deze sensoren strategisch op de plekken die je wilt bewaken. Als de sensoren dan iets registreren wanneer er niemand aanwezig is, stuurt het alarm jou een bericht. Zo ben je direct op de hoogte van een mogelijke inbraak. Ook kan je ervoor kiezen om vervolgens de melding via een meldkamer te laten gaan zodat de nodige instanties worden verwittigt.

Tip 2: Alles op slot met slimme technologie

We hadden het hiervoor al kort over deur- en raamsensoren. Toch is het nuttig hier dieper op in te gaan. Deze sensoren kun je zo instellen dat je een pushbericht krijgt op je smartphone als er ergens een raam of deur openstaat. Als je dit combineert met een slim deurslot kan je vervolgens de open deur sluiten vanop afstand. Zo ben je er zeker van dat je huis veilig op slot zit voor ongewenste bezoekers.

Tip 3: Beveilig je huis met een WiFi-camera

Een WiFi-camera kan je binnen én buiten je huis plaatsen. Hij stuurt zijn beelden rechtstreeks naar je computer of smartphone. Via een app kan je dan steeds live meekijken met wat de camera waarneemt. Als de camera iets registreert krijg je meteen een pushmelding op je smartphone. Daarna kan je live meekijken wat er precies aan de hand is. Soms hebben deze camera’s ook speakers waardoor je kan communiceren met eventuele personen die zich in beeld bevinden.

Tip 4: Schrik inbrekers af met slimme verlichting

Kiezen voor slimme verlichting in je huis zorgt niet alleen voor meer comfort maar ook voor meer veiligheid. Je kan lampen koppelen met bewegingssensoren en ze laten knipperen als er beweging wordt waargenomen. Dit schrikt mogelijke inbrekers af. Ook kan je een aantal lampen instellen zodat ze branden wanneer je niet thuis bent. Door dit waaklicht haken criminelen af.

Tip 5: Bekijk je bezoekers met de slimme deurbel

Een slimme deurbel heeft standaard een ingebouwde camera en een bijhorende app voor je smartphone. Door de app kan je altijd bekijken wie er voor je deur staat (ook s’nachts) en eventueel praten met de bezoeker. Zo lijkt het steeds alsof je thuis bent ook al is dan in de realiteit niet zo. Ook heeft zo’n slimme deurbel een bewegingssensor die je een pushbericht stuurt bij elke detectie. Daardoor ben je steeds op de hoogte van eventuele criminele beweging in de buurt van je voordeur. Alle beelden worden ook opgeslagen op de ingebouwde MicroSD of cloud (betalend) zodat je ze later kan terug kijken.

Wil je je huis nog meer beveiligen?

Neem dan contact op met je vertrouwde AUVA-winkel.
Zij denken graag met je mee en zorgen voor een oplossing op maat.